kosonenjuhapekka

Kumpi pahempi, sairaus vai sen hoito

Parin vuosikymmenen tauon jälkeen otin taas influenssarokotuksen.

Vanhat kokemukset palautuivat mieleen, kun jälleen kerran talvi on kulunut sairastellessa. Jo toinen "lievä" flunssamainen sairastelujakso menossa. Yskää ja kurkkukipua ja yleistä väsymystä, mutta ei kuumetta. Näin on kulunut yhteensä jo useita viikkoja. Normaalina talvena on yksi kunnon flunssa tai ei välttämättä sitäkään.

Mieleen on tullut sellainen ajatus, että influenssarokotus on pelkkä työnantajien salajuoni. Samalla lailla sitä tuntuu sairastelevan kuin ilman rokotusta, mutta ei ole laillista syytä olla sairauslomalla, koska oireet ovat lievempiä eikä kuumetta ole. Ottaa vain päähän se, että olo ei tunnu paranevan lainkaan, ikään kuin virus jylläisi elimistössä kuukausikaupalla.

Uskoisin, että pärjään taas seuraavat parikymmentä vuotta ilman turhia rokotuksia. Mieluusti olen viikon kunnolla kipeä, kuin viikosta toiseen heikkovointinen, mutta virallisesti terve.

Samantapaisia kokemuksia olen kuullut muualtakin, joten en liene yksin havaintoni kanssa.

Omalta osaltani ainoa hyötyjä rokotuksesta on ollut työnantajani. Narkolepsia ei sentään ole iskenyt, joten siltä osin tilanne on parempi kuin monilla muilla rokotetuilla.

En ole rokotevastainen. Suurin osa rokotuksista on tarpeellisia.

Influenssarokote ei kuitenkaan taida kuulua tähän genreen pl. vanhukset ja vakavasta sairaudesta kärsivät.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Flunssaa ei käytännössä ole ollut runsaaseen kymmeneen vuoteen, ei vaimolla eikä minulla. Rokotuksia emme ole ottaneet. Ikää on yhteensä yli 140 v. Pyrimme syömään hedelmiä ja vihanneksia, läskiä unohtamatta ;-)

Olemme pohtineet mistä sairaudettomuus voisi johtua. Mieleen on tullut oikeastaan vain se että asumme maalla pienessä kylässä, asukkaita joitakin kymmeniä. Esimmäiset yhteiset yli 100v asuimme Helsingissä.
Enää emme siis kulje metroissa, ruuhkabusseissa, väenpaljouksissa. Voisiko sairaudettomuus johtua tästä?
Täällä Läänemaalla asukastiheys on 3 henkeä/km2, Helsingissä 3000.

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset